Om föreningen

Örestads Ryttaresällskap (ÖRS) förening & ridskola hittar du i östra Malmö – närmare bestämt på Kantyxegatan i Fosie industriområde.
Vi huserar på en bondgård med anor från 1930-talet, till gården hör 25 hektar historisk och skyddad mark. Vi har två stora ridhus, två utomhusridbanor, en tävlingsbana på gräs, flera stallbyggnader och ca 45 hästar/ponnyer.

Från gården har vi flera ridvägar ut från Malmö, antingen mot Oxie och Käglinge rekreationsområde eller mot Jägersro och Södra Sallerup. Våra möjligheter till ridning både ute och inne är med andra ord bra.

Föreningen Örestads Ryttaresällskap, ÖRS, bildades 1964. Vi är ca 700 medlemmar. Föreningens mål är att bereda så många som möjligt tillfälle att utöva ridning samt lära känna och umgås med hästar. Sju dagar i veckan, nästan året runt, arrangerar vi därför ridning för föreningens medlemmar på ponnyer och stora hästar.

Kärnan i föreningens verksamhet är ridskolan. I år räknar vi med att ridskolan ska hinna arrangera drygt 20.600 ridtillfällen! Varje vecka har vi i genomsnitt 22 lektioner på stora hästar och 24 på ponny. Vi har även hoppning, voltige och handikappsridning på programmet. På skolloven arrangerar vi dagridläger, hoppläger, kurser och mycket annat. Föreningsmedlemmar med lite ridvana får sköta ”egna” hästar och vara med i klubbtävlingar i hoppning och dressyr eller hjälpa till vid större tävlingar.

Medlemskap i Örestads Ryttaresällskap är en förutsättning för att få skriva in sig på Örestads Ridskola. 

Örestads Ryttaresällskap äger aktiebolaget Örestadsryttarna (ÖRAB), som driver ridskolan och sköter anläggningen. Anläggningen på Skogholm omfattar ett klubbhus med föreläsnings- och omklädningsrum, tre stallbyggnader och två stora ridhus. Mellan ridhusen, ovanför kontoret och en mindre klubblokal, har vi en cafeteria med stora panoramafönster in mot de båda ridhusen. Härifrån kan föräldrar övervaka sina telningars framsteg i behaglig värme. På anläggningen finns toaletter, telefon, läsk- och godisautomat och gott om fria parkeringplatser. Vid sidan av byggnaderna har vi två uteridbanor, flera stora hagar och en trevlig trädgård i vilken man kan fika under varma sommardagar.