Knatteridning

Söndagar är det knatteridning!

Årets flesta söndagar har vi knatteridning för barn fyllda fyra år och uppåt (alltid med en vuxen vid sin sida).

Knatteridningen har från och med hösten 2023 utökats till en timme med ridning och praktisk teori. Detta för att hinna ge barnen mer avsutten tid med hästarna i stallet och för att kunna ge mer information till föräldrarna.

Inga förkunskaper krävs.

OBS! Alla barnen ska ha en ledare, vilket ni som föräldrar måste ordna själva.

Anmälan

Knatteridningen kräver föranmälan och anmäls via ”Min Ridskola”.

Anmälan till knatteridningen släpps i ”Min Ridskola” söndagen kl 18.00 före aktuellt datum för knatteridning.
Manual för att anmäla via ”Min ridskola”, se här…

Första gruppen kl 09.30
Samling senast kl 09.20 utanför kontoret, tänk på att ni behöver innan samlingen ha provat ut hjälm och väst som finns inne på kontoret.

Barnen börjar med cirka 30 minuter i stallet med hästskötsel och viss genomgång av för dagen utvalt tema, därefter cirka 30 minuters ridning. Om hästen inte får en ny ryttare får ni ta med hästen till stallet för avsadling och viss hästskötsel.

Andra gruppen kl 10.30
Samling senast kl 10.20 utanför kontoret, tänk på att ni behöver innan samlingen ha provat ut hjälm och väst som finns inne på kontoret. Hästfördelningslistan finns uppsatt på anslagstavlan, var beredd på att hämta häst i stallet, men merparten av hästarna kommer finnas inne i lilla ridhuset. Gå till lilla ridhuset och var på plats till kl 10.30. Barnen börjar med ridning i cirka 30 minuter och avslutar i stallet med hästskötsel och viss genomgång av för dagen utvalt tema i cirka 30 minuter.

Om Ni inte kan komma till en bokad lektion avboka i god tid via , senast torsdagen kl 12.00. Tänk på att anmälan är bindande.

Lite tips så att Ni lättare skall finna er till rätta hos oss:

Lämplig klädsel: vanliga långbyxor och skor eller stövlar med klack. Gärna ett par ridvantar och varmare kläder under den kyligare perioden.
Hjälm och väst finns till utlåning vid kontoret.
Barnet måste alltid använda hjälm på anläggningen.

Pris: 180 kr

För höstterminens datum se terminsplaneringen.

OBS! Anmälningsavgiften återbetalas ej.