Voltigesektionen

ÖRS VOLTIGE - TRÄNAR MED GLÄDJE!

Vi är en förening som jobbar för att alla skall få vara med och träna och framför allt ha kul tillsammans. Då verksamheten bedrivs på en ridskola hyr vi hästar och lokaler av dem, terminsavgiften går oavkortat till dessa kostnader. Hästarna vi använder oss av går som både ridskolehästar och voltigehästar. Det är inte alla träningstillfällen då vi har häst. Voltige är en sport med mycket fysträning för att klara av att utföra gymnastikövningar på hästryggen i skritt eller galopp. Därför behövs det även en hel del träning på bock innan man kan gå upp och träna på hästen. Voltige är en lagsport som kräver mycket träning med hög närvaro. Man kan jämföra voltige med ett pussel, fattas en person på träningen, fattas det en bit i pusslet och man kan inte göra alla övningar fullt ut. Därför hoppas vi att ni förstår vikten av att vara på träningarna. Har man missat många träningstillfällen är det upp till tränaren att besluta om man får vara med och tävla.


Ideell förening:

Då voltigesektionen är en helt ideell förening är vi väldigt tacksamma för all hjälp vi kan få. Vi i styrelsen gör allt gratis och på vår fritid. Detta för att våra barn skall ha någonstans att träna voltige. Vår enda inkomstkälla är cafeterian på lördagar. I voltigen ingår det att man som förälder förbinder sig att stå i caféet en eller två gånger per termin (beroende på hur många dagar i veckan barnet tränar). De pengar vi får in i caféet går till transport av häst vid tävlingar, betalning till våra tränare, linförare och hästskötare. Även inköp av dräkter till tävlingar. Bekosta domare vid våra hemmatävlingar mm.
Information om voltigens lördagscafé, läs här...

Avgifter:

Utöver terminsavgiften tillkommer det några fler kostnader när man tränar voltige och tävlar. Inför varje år måste en tävlingslicens lösas. Denna ligger någonstans mellan 200 - 1 500 kr beroende på vilken nivå och ålder man befinner sig på. Utöver detta tillkommer en startavgift på 200 kr inför varje tävling man deltar i. Denna summan går till arrangerande klubb.
Vid träning kostar det 105 kr per träningstillfälle oavsett det är häst eller ponny ni tränar med.

Tävlingar:

Under terminen blir det en del tävlingar. Vi har en hemmatävling på ÖRS varje termin. Då måste minst en förälder per voltigör komma och hjälpa till. Dagen innan tävlingen behövs det folk som tvättar staket, ställer iordning staket, domarbord, fixar i caféet, m.m. Om vi är många som hjälps åt går det snabbt och alla kan få komma hem i rimlig tid. På tävlingsdagen behövs det folk som står i caféet, dörrvakter, någon som grillar, någon som lagar mat och tar med till voltigörerna (ni får givetvis betalt för vad ni handlat), krattare, sjukvårdsansvarig, domarsekreterare, poängräknare, musikmaster m.m. Det är en lång men rolig dag. Så vi hoppas att många hjälper till så vi kan genomföra vår populära tävling. Utan hjälp klarar vi inte av att hålla någon tävling. Vi ber även nu att alla bakar något (eller köper något) och tar med till försäljning i caféet på tävlingsdagen. Detta går som sagt till våra voltigörer.
Preliminära tävlingsdatum 2016 för Sydserien, se under tävling/voltigetävlingar

Bortatävlingar:

Här behöver vi hjälp med skjuts till barnen. Har man inte möjlighet att köra själv så är vi tacksamma att ni hör av er i god tid så vi kan planera skjuts i någons bil. Fast givetvis är det roligast om ni föräldrar är med och hejar på våra voltigörer. Oftast är det tidiga morgnar då det behövs tid för att sätta upp håret och träna innan tävlingen.

Träning/kläder:

När man tränar voltige vill vi att man har mjuka rörliga gymnastikkläder (gärna lager på lager då det ofta är kallt) och ett par gymnastikskor på fötterna. Sen när man tränar på bock och häst måste man ha mjuka voltigeskor som vi har till försäljning. Håret måste vara uppsatt och inga smycken är tillåtna. I stallet är det hjälmtvång för alla under 15 år. Därför måste hjälm alltid vara med på träningarna. Det är inte alltid man har hjälm på hästen. Detta är tränarna som bestämmer när den inte behöver användas. När vi tävlar tillkommer det att man måste köpa en fleecejacka, mjukisbyxor och piketröja med Örestads voltige tryck på. Detta för att vara enhetliga på tävlingar. Under träningen är endast voltigörerna, linförare och hästskötare tillåtna att vara inne i ridhuset/blå rummet. Då vi tränar på hästar krävs det att man är tyst på läktaren så man inte skrämmer hästen. Detta kan leda till stora skador för både voltigören och hästen. Detta måste respekteras annars måste man gå ut. Det finns en cafeteria där man kan titta på träningen (tyvärr är den inte öppen så man kan handla något på söndagar).

Vid sjukdom/frånvaro:

Vid sjukdom och frånvaro skall den aktive alltid ringa och meddela detta så fort man tar ett beslut att man ej kan komma på nästa träning. Detta för att tränaren lägger upp träningspassen i förväg. Är man inte närvarande på träningen får man själv ansvara för att ta reda på eventuell information som missats.

Lagändringar:

Det är alltid tränarna som beslutar när man är redo att gå upp/eller ner ett lag. Det är de som tränar våra barn och har kunskapen om vad barnen är redo för. Ett lag behöver både någon i basen och någon i toppen. Därför kan det ske förändringar mellan lagen om någon slutar eller någon ny börjar. Vi går inte efter hur lång tid man tränat i olika lag utan förflyttningar kan ske när som helst.

Mobbing:

Vi har nolltolerans i vår förening vad det gäller mobbing och kränkande. Man tränar som ett lag och hjälper och stöttar varandra.Kommer det till vår kännedom att någon under upprepade tillfällen säger att man är bättre än någon annan eller att någon inte kan något kan man bli utesluten ur laget.


Vid frågor kontakta oss gärna.


 

Styrelsen

Ordförande
Mia Carstensen 

Kassör
Ebba Printzlow 

Ledamot
Camilla Alm
Pernilla Lindström
Eva Pettersson
Frida Tegnander


 

E-postadress: styrelsen.voltige.ors@gmail.com


Styrelseprotokoll

De nyare protokollen sitter i ÖRS-pärmen i cafeterian medans äldre protokoll sitter i en voltige-pärm på kontoret.


Facebook

Gilla oss på facebook, där du kan se alla foton, se här...


Sidan uppdaterad: 2018-07-04
Sidansvarig: Jana Södergren

Örestads Ryttaresällskap   |   Kantyxegatan 15 - 213 76 Malmö    |    040-21 65 11   |    info@ors.se